Stort beslut för mig – men litet för världen

RIKTNING. Ett stort beslut för mig – men ett litet beslut för världen – fattade jag i veckan och det känns förbannat skönt. Jag bestämde mig för att lämna Vänsterpartiet Malmös styrelse och inte längre vara ordförande i partiföreningen.

Det ligger ingenting dramatiskt i beslutet. Vi har vare sig en politisk eller organisatorisk konflikt. Tvärtom så älskar jag Vänsterpartiet i Malmö och det som vi lyckats skapa; en radikal partiförening med högt i tak som engagerar mängder av medlemmar och vinner respekt i stora grupper för vårt politiska och organisatoriska arbete. Vi har blivit starkare och är idag över 1 000 partimedlemmar med många olika aktiva grupper, omfattande studier och kampanjverksamhet och vi utvecklar hela tiden vår verksamhet utifrån utgångspunkten; vad kan och vill du som medlem bidra med för att uppnå små och stora samhällsförändringar för att nämna några saker. Vi är ett politiskt radikalt alternativ som både kan sitta vid makten och genomföra viktiga förändringar men som också har principer och ryggrad så att vi kan säga nej när S/mp försöker tvinga på oss en nedskärningspolitik. Nu siktar vi på att både presentera radikala förslag som gör Malmö och välfärden bättre samt driva på den politiken. Vi räknar med att vara en starkare kraft efter nästa val och återigen sitta med i majoritetsstyret för en politik som vill satsa och bygga en jämlikare, jämställdare stad där kampen mot rasism och diskriminering står i centrum för vårt arbete men också en grönare stad som bidrar till klotets överlevnad och inte tvärtom. Vi vet att det också går att göra varje dag utan att sitta vid makten i exempelvis det arbete vi och många andra lägger ner i det utomparlamentariska arbetet.

I grund och botten handlar det om att jag kört stenhårt de senaste fem åren och tillsammans med många andra byggt det vi har. Nu är Vänsterpartiet Malmö på väg in i en ny cykel som innebär väldigt mycket mer arbete för den typ av ordförande och styrelsemedlem jag varit med mina ambitioner. Riksdagsuppdraget kräver så klart också en stor del av min vakna tid och jag har märkt att tiden för att prioritera både mer tid med min familj och mig själv blivit allt svårare att få ihop inte minst med tanke på att jag är borta en stor del av veckan i Stockholm.

Förutsättningen för min personliga sinnesro för att jag har kunnat fatta detta beslut är så klart att Vänsterpartiet Malmö står starkt med en grym styrelse som både har kontinuitet och många nya krafter, massor av krafter runt om i organisationen som bidrar och är en del av vår positiva utveckling och alla andra som under åren också varit avgörande för att utveckla Vänsterpartiet Malmö till vad det idag är. Jag är glad för det stöd jag fått efter att ag fattat beslutet.

Man blir ju dock inte av med mig så lätt…Smiley smile! Jag fortsätter som riksdagsledamot och därmed som heltidsarvoderad i partiföreningen tillsammans med Hanna Gedin, Hanna Thomé, Martina Skrak och Olof Holmgren vilket innebär att jag ska jaga rika skattesmitare och se till att debatten om en omfördelande skattepolitik fortsätter men också fortsätter bidra med organisatoriska arbetsuppgifter och bygga organisationen starkare (bland annat genom medlemsarbetet och studiearbetet).

Jag är dock från och med nu inte ordförande eller styrelsemedlem i Vänsterpartiet Malmö. Istället för mig så kliver Gunnel Suneson in som en ass-kicking ordförande till nästa årsmöte och AU består denna period av Tove Karnerud Richard Olsson Maria Karinsdotter och Ingemar Ekblad som kommer ta oss till nya höjder.

Slutkommunicerat om mitt stora beslut! Allt gott och vi ses i kampen (eller lite mer med familjen!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s