Rösta nej till regeringen Löfven

RÖD KNAPP. Visst finns det ett och annan punkt i det 73 punktsprogram som presenterats som uppgörelsen mellan S+MP+C+L som är möjligt för Vänsterpartiet att acceptera men i grund och botten är det en nyliberal högerorientering av politikens innehåll på avgörande områden kring bostads-, arbetsmarknads- och skattepolitik.

Det är bara att gratulera Centerpartiet och Liberalerna till skickliga förhandlingar. Det är Annie Lööf Tatcherismen som segrat på många av punkterna. Varför medlemmar i socialdemokraterna som inte är ministrar, kommunalråd, politiska sekreterare eller på annat sätt beroende av rörelsen för sin försörjning ska fortsätta vara medlemmar av SAP är för mig en gåta.

Läs hela uppgörelsen och mycket av politiken är så klart väntad om än chockerande att socialdemokraterna accepterat för maktens skull. Dessutom finns dessa två explicita blockeringar:

”Denna överenskommelse innebär att Vänsterpartiet inte kommer att ha inflytande över den politiska inriktningen i Sverige under den kommande mandatperioden.”

och

”Regeringen kommer inte att driva eller arbeta vidare med förslag om vinstförbud eller andra förslag med syftet att införa vinstbegränsningar för privata aktörer i välfärden.”

Om socialdemokraterna vill förstöra det sista som finns kvar i det partiet av socialdemokrati och eftersträva sin egen Pasokifiering är det så klart deras egna sorgerliga val. För Vänsterpartiet finns det bara en knapp at trycka på: den röda.

9 svar till “Rösta nej till regeringen Löfven

 1. Instämmer rösta ner det föreslagna hopkoket.

 2. Bra jobbat! Håller med.

 3. Har alltid varit vänsterpartist och för mig existerar endast ett rungande Nej till denna förolämpning, av vad allt som V stått för.

 4. Notera att denna deklaration INTE innehåller texten ”Denna överenskommelse innebär att Sverige-Demokraterna inte kommer att ha inflytande över den politiska inriktningen i Sverige under den kommande mandatperioden.” – Om det var detta som var tanken (vilket jag antar) hade det blivit extra tydligt att denna så kallade ”samling i mitten” klumpar ihop V och SD. / Kurth Andersson

 5. Uppgörelsen S, C, MP och L. Detta är en förolämpning mot Jonas Sjöstedt, Vänsterpartiet och svenska väljare som vill ha rätt till bostad och arbete. Nedskärningarna som Lööf, Löfven och Björklund skall ägna sig åt är ett hån mot de flesta av folket. Jag hoppas att Vänsterpartiet röstar emot detta. Om det blir ett extraval kommer Vänsterpartiet bli större än någonsin större än Gudruns dagar. Många socialdemokrater som står vänster ut kommer att gå till Vänsterpartiet. Här förnedrar Annie Lööf Jonas Sjöstedt och Vänsterpartiet.

 6. Hur i all din dar kan argumentera så korkat att inte släppa fram Löfvén? Man undrar verkligen om ni har alla hästar hemma.
  Alla på vänsterkanten vet väl att den blocköverskridande uppgörelsen är på sikt ett dåligt alternativ för vänsterrörelsen i landet.
  När nu Löfvén och socialdemokraterna inte själva tycker det är det bara att beklaga. Inte ens V kan göra något åt det beslutet.
  Det parlamentariska läget med 60% brunblått och 40% rödgrönt gör att det blev en sådan här uppgörelse enär Löfvén inte valde att gå i opposition i stället. Det borde han gjort och byggt upp sitt parti och skapat ett starkt vänsteralternativ till nästa val.

  Utifrån detta är det en ännu STÖRRE KSTASTROF om V röstar emot Löfvén på onsdag. Då säger ni ja till en ännu sämre regering som dessutom har stöd av SD! Blir det extraval kommer V kanske att växa men SD kommer att växa ännu mer, var så säker! Det borgerliga (de brunblå) blocket kommer att bli ännu större.

  Dessutom, på pappret står det att V inte skall få något inflytande men i realiteten kan ni visst få inflytande genom att S och Mp har öron att lyssna med! Tänk på detta ni som tror att ett nej till Löfvén är bättre än ett ja!

 7. Stefan Löfven går i pension 2022, det är förmodligen orsak till att han har gått med på alla krav från C och L… han behöver inte ta ansvar för något i valet 2022. Stefan Löfven vill med andra ord avgå när han är på topp! Det gynnar även hans plånbok inför pensionen.

 8. Ping: Vänsterpartiet och vägen till den gula knappen | Arbetarmakt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s